seminar spletna analitika

Seminar Spletna analitika, 15.4.2017

190,00  + DDV

Termin seminarja: 15.4.2017
Čas trajanja seminarja: 9:00h – 16:00h
Lokacija seminarja: Brezovica pri Ljubljani
Predavateljica: Urša Podobnik
Poudarki: spletna analitika, Google Analytics, unique visitors, bounce rate, conversion rate, ecommerce tracking, nastavitev ciljev, Google Analytics poročila, nastavitev trackinga kampanj, mikro in makro konverzija, regular expressions, advanced segments

Ni na zalogi

Opis

Urnik, 15. april 2016

09:00-10:30
1- Poročila, ki jim ne smemo slepo verjeti! Prvi korak so kvalitetni podatki.
Če želimo podatke, ki jim bomo lahko verjeli in zaupali ter nam pomagali razumeti uporabnike, potem ne moremo preko Google Analytics »Must Have« nastavitev za zagotavljanje visoke kvalitete zbranih podatkov.Pogledali bomo kaj je potrebno urediti takoj, ko Google Analytics kodo vstavimo na spletno stran, da so poročila uporabna in da imamo na voljo tiste podatke, ki jih potrebujemo za razumevanje uporabnikov, njihovega obnašanja ter za opredelitev njihove kvalitete.

10:30-10:45
pavza

10:45-12:15
2- Kako do poročil in metrik, ki jih potrebujem za moj posel?
Tukaj se začne najpomembnejša ura in pol tega seminarja! Praktični primeri uporabe custom metrik, custom dimenzij, eventov, funnelov (lijakov), ciljev in ostalega. Gre za naprednejše nastavitve, vendar brez njih nam lahko Google Analytics služi le za najbolj osnovne kazalce spletnega mesta. S pomočjo custom nastavitev bomo iz poročil iztisnili sok, ki nam bo pomagal odgovoriti na vprašanja “ZAKAJ” (Najbrž se večkrat sprašujete vprašanja kot so: Zakaj se uporabniki tako obnašajo? Zakaj je usip na tem koraku tako izrazit? Zakaj uporabniki ne klikajo na X?…).Govorili bomo tudi o tem, kako napredne nastavitve uporabimo v primeru sledenja uporabe mobilnih aplikacij.

12:15-12:45
pavza

12:45-14:15
3- Komu so namenjena vsa Google Analytics pred-nastavljena poročila in katera so uporabna?
Ali ste po tem, ko se logirate v Google Analytics, morda že kdaj dobili občutek, da ne veste kako naprej? Katera poročila morate spremljati in zakaj? Pojasnili vam bomo, kako pripraviti ter izbrati poročila in metrike, ki so pomembne v vašem primeru. Pokazali vam bomo tudi kako z enim klikom do poročila, ki vam prikazuje najpomembnejše kazalce vašega spletnega mesta.

14:15-14:30
pavza

14:30-16:00
7- AB testiranje ter merjenje učinkovitosti SEM, Facebook in ostalih oglasnih akcij, email marketinga, ipd
Google Analytics omogoča izjemno enostavno sledenje digitalnih kampanj ter njihovo testiranje. To pomeni, da lahko za vsako kampanjo preverimo, kakšna je kvaliteta uporabnikov, ki so prišli na spletno mesto preko posamezne kampanje. To je seveda predpogoj za optimizacijo oglasnih stroškov. Na podlagi ocene kvalitete uporabnikov bomo namreč marketinški budget usmerili na tiste kampanje, ki nam pripeljejo kvalitetne uporabnike oziroma stranke.

top