Kako do top pozicij na iskalnikih?

Kako do top pozicij na iskalnikih? – Radoš Skrt

Sama prisotnost spletne strani na iskalnikih žal ni dovolj – pomembno je namreč, da se spletna stran nahaja čim višje med prikazanimi zadetki. Višje kot je stran uvrščena na iskalnikih, večji potencial ima in obratno.

Na seminarju boste izvedeli zakaj so pomembne top pozicije na iskalnikih, kakšna je razlika med sponzoriranimi povezavami in organskimi zadetki, kako izbrati ključne besede, ki so osnova uspešne optimizacije, podrobno bomo obdelali najpomembnejše “on-site” elemente, ki vplivajo na pozicijo spletne strani na iskalnikih (title, meta description, heading naslovi, vsebina, povezave, imena slik in direktorijev), spoznali zakaj je pomemben Page Rank, kako pravilno uporabiti povezave z zunanjih strani in kako jih sploh pridobiti, kakšne so najpogostejše napake zaradi katerih spletne strani en dosegajo željenih pozicij.

Za lažje razumevanje bodo vsi napotki podkrepljeni s praktičnimi primeri in slikami. Če jih boste upoštevali, lahko že v nekaj tednih pričakujete bistveno izboljšanje vaše pozicije na iskalnikih in posledično nekajkrat večji dotok obiskovalcev na vašo spletno stran.

Radoš Skrt, Nasvet.com

radoš skrtMag. Radoš Skrt, lastnik največjega slovenskega internetno marketinškega portala Nasvet.com, je trenutno zaposlen kot direktor internet projektov v podjetju Studio Moderna. Rezultat njegovega dolgoletnega preučevanje teoretičnih in praktičnih vidikov internetnega marketinga je magistrska naloga z naslovom Razvoj modela spletnega oglaševanja ter več kot 170 objavljenih člankov v dnevnikih in revijah kot so Delo, Kapital, Dnevnik, Finance, Monitor in Moj mikro. Je redni predavatelj na seminarjih in konferencah, ki obravnavajo tematiko internetnega marketinga. Veliko izkušenj si je nabral tudi z vodenjem projektov izdelave spletnih strani, s svetovalnim delom ter z večjim številom uspešno izpeljanih projektov na področju optimizacije spletnih strani. Leta 2009 je pri Googlu pridobil status “Qualified Google Advertising Professional”, kar pomeni, da je usposobljen za upravljanje kompleksnih oglasnih akcij prek sistema AdWords na Googlu.

Zaznamki

top