Napredne tehnike gradnje povezav pri optimizaciji – Mitja Kržišnik

Časi vpisov internetnih strani v direktorije, imenike in iskalnike so mimo, kot tudi časi, ko je bilo najbolj pomembno da si imel pravilno določene meta tage. Trenutno dajejo glavni iskalniki (Google, Yahoo, Bing) največjo težo stranem na podlagi lastnosti “link popularity“, kar pomeni kakovost povezav ki kažejo na našo stran.

Več avtoritete kot ima posamezna stran, boljša in močnejša bo povezava. Trenutno so najbolj popularne tako imenovane Web 2.0 strani, še posebaj tiste, na katerih lahko interaktiraš z drugimi uporabniki (Facebook, Twitter, Myspace), ali pa tiste, ki spodbujajo svoje uporabnike da ustvarjajo svojo vsebino – neke vrste bloge (Scribd, Squidoo, Vox). Opisali bomo najboljše načine in strategije grajenja teh povezav in vse skupaj utemeljili s primeri.

V zadnjem času je postalo zelo popularno tudi grajenje povezav s tako imenovanih “profile” strani, zato bomo nekaj pozornosti namenili tudi te tehniki. Ob tem bomo pogledali tudi način s katerim dosežemo da iskalniki čimprej najdejo naš novi profil in ga indexirajo.

Razložili bomo kaj je RSS feed in zakaj je vpis feed-ov v direktorije odličen in hiter način grajenja povezav, pa tudi kaj je social bookmarking in zakaj je danes nujno potrebno uporabljati tudi ta način grajenja povezav.

Ustavili se bomo še pri precej novem načinu grajenja povezav (tehniki linkwheel), ter razložil kaj to pravzaprav pomeni in kako se jo pravilno uporablja.

Predavanje bomo zaključili s povzetkom, kako vse načine grajenja povezav povežemo v celoto in iz nje naredimo napredno strategijo grajenja povezav za našo stran – to je tako imenovani SERP domination. To nam omogoči dominacijo v iskalniku za določen izraz, kar posledično pripelje do najboljše možne promocije in izločenja konkurenčnih strani. To je trenutno eno najbolj “vročih” tehnik, ki ji lahko zavidajo tudi največji seo strokovnjaki.

Mitja Kržišnik

mitja kržišnikMitja se aktivno ukvarja s postavitvijo in oglaševanjem mednarodnih projektov že od leta 2001. Med drugim je lastnik in ustanovitelj enega največjih spletnih direktorijev za promocijo luksuznih nepremičnin s sedežem v Los Angelesu (LuxuryHomesNetwork.com), novo nastajajočega projekta Rockstar Music (www.rock-star.com) in je sodeloval na preko 30. projektih tako doma kot v tujini.

Zaznamki

top