Optimizacija pristajalnih strani – Klemen Štruc

Celotni opis

Pristajalna stran je vsaka stran vašega spletnega mesta, kjer vaša ciljna publika »pristane«, ko kliknejo na vaš spletni oglas, vaš zadetek v iskalnih rezultatih Googla in/ali Najdi.si ali katerokoli drugo povezavo, ki vodi do vašega spletnega mesta.

Pristajalna stran je prvi in izjemno pomemben člen v verigi spletnega trženja. Njena (ne)učinkovitost direktno vpliva na stopnje povračil vaših investicij (ROI) v spletno oglaševanje in trženje, ter nasploh na vaše končne poslovne rezultate.

Na teh dveh predavanjih boste pridobili konkretne nasvete, navodila in preverjeno delujoče strategije, ter izvedeli številne skrivnosti »iz zakulisja« kako postaviti in uporabljati učinkovite pristajalne strani, s katerimi boste:

 1. iz vaših investicij v oglaševanje ustvariti (še) višje stopnje povračila,
 2. pridobili še več povpraševalcev, kupcev, strank in partnerjev,
 3. dosegli (še) boljše in dolgotrajne poslovne rezultate
 4. pridobili »nepošteno« prednost pred konkurenco

1.del: Optimizacija pristajalnih strani: Osnove, principi in strategije

V 1. delu predavanja boste spoznali osnove,temeljne principe in strategije testiranja in optimizacije pristajalnih strani. Seznanili se boste z osnovami testiranja in optimizacije pristajalnih strani, zakaj se jih splača optimizirati (namig: več €€€) in kako lahko že skoraj zanemarljivo male izboljšave konverzij zelo povečajo vaš končne prihodke in dobiček.

Spoznali pa boste tudi preprost, a izjemno učinkovito strategijo trženja, o katerem se večini vaše konkurence še sanja ne. Z implementacijo te strategije boste v svoji branži takoj postali edinstveni in drugačni, zaupanje svoje cilje publike ter njihovo dragoceno pozornost pa boste pridobili prej kot večina vaše konkurence.

V 1. delu vam bomo med drugim zaupali tudi v praksi dokazano delujoče in skrbno varovane strategije, tehnike in skrivnosti nadpovprečno uspešnih pristajalnih strani, ki ustvarjajo razliko. Vaši konkurenti vam bomo zavidali in vas zagotovo skušali kopirati 🙂

V 1. delu predavanja boste med drugim izvedeli in spoznali tudi:

 1. Katera sta dva tipa pristajalnih strani, katerega uporabiti in kdaj ga uporabiti.
 2. 5 Temeljev Optimizacije Pristajalnih Strani.
 3. 2 načina testiranja in optimizacije pristajalnih strani, njune prednost in slabosti ter seveda katerega uporabiti kdaj
 4. 2 lastnosti dobrega merljivega odziva in 4 najpogostejše tipe odzivov, ki jih lahko merite
 5. 12 dokazano učinkovitih in delujočih »podkupnine«, s katerimi boste pridobili takojšen odziv obiskovalcev, ko le-ti pristanejo na vašem spletnem mestu
 6. Katera orodja uporabljati za testiranje in optimizacijo pristajalnih strani
 7. Kaj testirati in optimizirati na vaših pristajalnih straneh? Spoznali boste 7 gradnikov pristajalne strani, ki najbolj vplivajo na konverzije in učinkovitost pristajalne strani
 8. 4 izjemno pomembne stopnice učinkovite pristajalne strani.i
 9. 9 trikov in skrivnosti nadpovprečno uspešnih pristajalnih strani
 10. Ter še mnogo več 🙂

2.del: Optimizacija pristajalnih strani: Načrtovanje testov, primeri iz praks in pogoste napake pristajalnih strani, ki vam odžirajo denar

V 2. delu boste izvedeli, kako glede na vaša razpoložljiva finančna sredstva, že obstoječe podatke oglasnih kampanj in pričakovane metrike (količina obiska, povprečne cene na klik, pričakovane konverzije, …), pametno zastaviti in načrtovati teste.

Skupaj si bomo pogledali nekaj primerov iz praks, kjer boste izvedeli, kako in s čim smo začeli optimizacijo pristajalnih strani, ter seveda kakšne izboljšave smo dosegli.

Za zaključek pa si bomo pogledali, ocenili in pokomentirali nekaj naključno izbranih primerov pristajalnih strani, s pomočjo katerih boste izvedeli, katere so najbolj pogoste napake pristajalnih strani, ki tudi vam odžirajo denar in poslovne rezultate.

Klemen Štruc (SuperNetManager.com & Plenum.si)
klemen štruc
Nekoč evropski klubski prvak v rokometu, danes strokovnjak na področju spletnega marketinga ter spletnih trendov in tehnologij. Klemen Štruc, kot pravi sam zase, je hibrid med tržnikom, podjetnikom ter inženirjem računalništva in informatike.

Klemen pridno nabira izkušnje na področju spletnega trženja, optimizacije in poslovanja že od svojega 15. leta, ko je kot dijak 1. letnika postavil uradno spletno stran svoje nekdanje srednje šole. Trenutno zaključuje študij računalništva in informatike na univerzi Ljubljana, poleg tega pa se neprestano samo-izobražuje na področju spletnega marketinga in tehnologij.

Poleg lastnih spletnih projektov je Klemen zunanji partner in svetovalec podjetja Plenum, podjetja za napredne tehnologije, kjer tudi načrtuje, vodi in nadzira nekatere spletne kampanje in projekte. Njegova področja so spletne tehnologije in trendi, tekstopisje (copywriting), optimizacija za spletne iskalnike (SEO), optimizacija konverzij ter avtomatizacija in analitika spletnih poslovnih procesov.

Zaznamki

top