Koristna orodja pri optimizaciji spletni strani

Koristna orodja pri optimizaciji spletni strani in kako doseči, da je povezava do vaše strani na prvi strani iskalnikov? – Uroš Okorn

Vsi poznamo pomen pojma »optimizacija spletnih strani« ter pomembnost izvedbe tega postopka z namenom, da povečamo število obiskovalcev spletne strani. Kljub temu pa ni veliko takih, ki bi postopek znali izpeljati tudi v praksi. V tem primeru vam teoretično znanje o optimizaciji bolj malo koristi, če tega ne boste znali udejaniti v praksi, oziroma z drugimi besedami – odlična stran, ki je ni na prvi strani iskalnikov, je kakor ferrari v garaži, ki ga nihče ne vidi.

Zato vam bomo v tem predavanju navedli nekaj praktičnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri optimizaciji vaše spletne strani. Govorili bomo o potrebnih postopkih, ki so ključni pri optimizaciji spletnih strani. Ti postopki so:

  • Analiza ključnih besed: predstavlja izbor najbolj primernih, največkrat iskanih ključnih besed, povezanih z vašo spletno stranjo in dejavnostmi na tej strani.
  • Google Webmasters tools: predstavili bomo pomembnost tega orodja ter katere podatke lahko pridobimo z njegovo uporabo
  • Sitemap: opisuje pravilno strukturo in načrt spletne strani
  • Sprememba in popravek URL povezav: pokazali bomo, kaj je pomembno pri generiranju URL-jev in njihov vpliv na pozicijo v iskalnikih.
  • Nastavitve pravil – .htaccess: v tem delu bomo pokazali primer te datoteke za konkretno spletno stran s pravili.
  • Spremljanje sprememb s statistiko, konkretno Google Analytics: vsaka od zgoraj omenjenih akcij mora biti statistično podprta, saj lahko le na osnovi dobljenih podatkov spremljamo, ali smo izbrali pravilne odločitve za optimiziranje naših aktivnosti.
  • Off-site SEO: v tem delu bomo prestavili različne imenike in iskalnike, page rank ter pravila za izmenjavo povezav.

Pri vsakem postopku bomo prikazali nekaj orodij in njihovo uporabo na konkretnih primerih.

Naj na koncu še enkrat poudarim, da je smisel vseh teh postopkov povečanje števila obiskovalcev na vaši spletni strani, kar posledično predstavlja večjo dodano vrednost, pa naj bo ta vrednost izražena v denarju, veselju, novih informacijah, izmenjavi mnenj …

Zaznamki

top