Postavitev in optimizacija mednarodnih spletnih strani

Postavitev in optimizacija mednarodnih spletnih strani in projektov – Mitja Kržišnik

Vse več slovenskih podjetji in posameznikov poskuša svoje spletne strani in projekte usmeriti na trge izven Slovenije. Žal pa se jih veliko ne zaveda, da je mednarodna kampanija v primerjavi s slovensko čisto nekaj drugega, zaradi česar večini podjetij ne uspe realizirati svojih želja; bodisi zaradi prevelikih stroškov, ki se pojavijo preden projekt zaživi, zaradi pomankanja časa ali pa zaradi tega ker preprosto izgubijo zanimanje in vse skupaj opustijo.

Vsak je prepričan da je njegova ideja najboljša, a ko se enkrat znajde v poplavi spletnih strani, ki dominirajo določena področja že leta, je potrebno vse skupaj postaviti na čisto drugi nivo. Vsi vemo da je položaj strani v iskalnikih ključnega pomena, a če je naša stran pozicionirana na vrhu Google.si, to nikakor ni zagotovilo da bomo enake rezultate dosegli tudi v Google.de, Google.fr ali Google.com.

Zavedati se je treba, da je optimizacija spletnih strani delo, delo in še enkrat delo in da je željene pozicije na iskalnkih nemogoče doseči preko noči. Obstaja pa seveda veliko metod, s katerimi lahko hitreje in lažje pridemo do določenih rezultatov na iskalnikih. O teh metodah bomo govorili in jih tekom predavanja tudi podrobnje spoznali.

Ker sem večino projektov postavil in financiral sam, vam bom podrobno opisal kako zminimizirati stroške in se izogniti metanju denarja skozi okno, kar je v začetnem obdobju ključnega pomena. Po korakih si bomo ogledali kako projekt zastaviti, kako izbrati prave izvajalce, pomembnost izbire prave domene, kako začeti samo kampanijo in si ogledali neskončne možnosti zaslužka, ki nam jih mednarodni projekti omogočajo.

Mitja Kržišnik

mitja kržišnikMitja se aktivno ukvarja s postavitvijo in oglaševanjem mednarodnih projektov že od leta 2001. Med drugim je lastnik in ustanovitelj enega največjih spletnih direktorijev za promocijo luksuznih nepremičnin s sedežem v Los Angelesu (LuxuryHomesNetwork.com), novo nastajajočega projekta Rockstar Music (www.rock-star.com) in je sodeloval na preko 30. projektih tako doma kot v tujini.

Zaznamki

top