Seminar Spletna analitika

Poudarki

spletna analitika, Google Analytics, unique visitors, bounce rate, conversion rate, ecommerce tracking, nastavitev ciljev, Google Analytics poročila, nastavitev trackinga kampanj, mikro in makro konverzija, regular expressions, advanced segments

x Pridobite 20 € first minute popusta. Prijavite se do 1.5.2017

Urnik, 15. april 2016

09:00-10:30
1- Poročila, ki jim ne smemo slepo verjeti! Prvi korak so kvalitetni podatki.
Če želimo podatke, ki jim bomo lahko verjeli in zaupali ter nam pomagali razumeti uporabnike, potem ne moremo preko Google Analytics »Must Have« nastavitev za zagotavljanje visoke kvalitete zbranih podatkov.Pogledali bomo kaj je potrebno urediti takoj, ko Google Analytics kodo vstavimo na spletno stran, da so poročila uporabna in da imamo na voljo tiste podatke, ki jih potrebujemo za razumevanje uporabnikov, njihovega obnašanja ter za opredelitev njihove kvalitete.

10:30-10:45
pavza

10:45-12:15
2- Kako do poročil in metrik, ki jih potrebujem za moj posel?
Tukaj se začne najpomembnejša ura in pol tega seminarja! Praktični primeri uporabe custom metrik, custom dimenzij, eventov, funnelov (lijakov), ciljev in ostalega. Gre za naprednejše nastavitve, vendar brez njih nam lahko Google Analytics služi le za najbolj osnovne kazalce spletnega mesta. S pomočjo custom nastavitev bomo iz poročil iztisnili sok, ki nam bo pomagal odgovoriti na vprašanja “ZAKAJ” (Najbrž se večkrat sprašujete vprašanja kot so: Zakaj se uporabniki tako obnašajo? Zakaj je usip na tem koraku tako izrazit? Zakaj uporabniki ne klikajo na X?…).Govorili bomo tudi o tem, kako napredne nastavitve uporabimo v primeru sledenja uporabe mobilnih aplikacij.

12:15-12:45
pavza

12:45-14:15
3- Komu so namenjena vsa Google Analytics pred-nastavljena poročila in katera so uporabna?
Ali ste po tem, ko se logirate v Google Analytics, morda že kdaj dobili občutek, da ne veste kako naprej? Katera poročila morate spremljati in zakaj? Pojasnili vam bomo, kako pripraviti ter izbrati poročila in metrike, ki so pomembne v vašem primeru. Pokazali vam bomo tudi kako z enim klikom do poročila, ki vam prikazuje najpomembnejše kazalce vašega spletnega mesta.

14:15-14:30
pavza

14:30-16:00
7- AB testiranje ter merjenje učinkovitosti SEM, Facebook in ostalih oglasnih akcij, email marketinga, ipd
Google Analytics omogoča izjemno enostavno sledenje digitalnih kampanj ter njihovo testiranje. To pomeni, da lahko za vsako kampanjo preverimo, kakšna je kvaliteta uporabnikov, ki so prišli na spletno mesto preko posamezne kampanje. To je seveda predpogoj za optimizacijo oglasnih stroškov. Na podlagi ocene kvalitete uporabnikov bomo namreč marketinški budget usmerili na tiste kampanje, ki nam pripeljejo kvalitetne uporabnike oziroma stranke.

urša podobnikUrša Podobnik je zaposlena v podjetju Ekipa2, slovenski podružnici Outfit7, kjer se dnevno sooča z analitičnimi izzivi velikega obsega. Svetovno znane aplikacije kot sta My Talking Tom, My Talking Angela zavzemajo večino njenega delavnika. Vprašanja “ZAKAJ?” in “KAKO?” so prisotna pri vsaki analizi/raziskavi, trenutek ko z ekipo najde odgovor na ta vprašanja pa uvršča na vrh dnevih motivatorjev!

Pred tem je izkušnje iz področja spletne optimizacije in marketinga pridobiva v študentskih letih, ko se je kot internet analitik pridružila ekipi na Studio Moderna. Tu je nato več kot 5 let skrbela za razvoj in uporabo spletne analitike (za namen optimizacije konverzije) 20 držav osrednje in vzhodne Evrope. Trende s področja spletne analitike in optimizacije je spoznavala z obiskovanjem različnih svetovno priznanih kongresov (tudi na najbolj zvenečih – eMetrics in ConversionConference).

Pohvali se lahko da je kot samostojna svetovalka za optimizacijo konverzije, spletno analitiko ter uporabniško izkušnjo med ostalimi projekti sodelovala pri razvoju spletnega mesta namenjenega prodaji avtomobilov, preko katerega se je v nekaj mesecih prodalo preko 100 vozil.

Lokacija

Inštitut za računovodstvo, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani.

Klikni na povezavo za prikaz zemljevida.

Cena

Investicija v vaše znanje znaša 190 EUR. Garantiramo vam, da boste na naših seminarjih dobili toliko novih idej, da boste obrnili sebi v prid že po nekaj dneh.

V ceno je poleg kotizacije na seminarju vključeno tudi gradivo ter pogostitev med odmori (kava, čaj, sokovi, voda, rogljiček, sendvič).

DDV ni vključen v ceno.

Prijava na seminar

Kliknite in se prijavite na seminar. Plačate lahko po predračunu ali pa preko PayPala.
https://seminarji.nasvet.com/?post_type=product&p=35

Izjave preteklih udeležencev seminarja Spletna analitika

Tega seminarja bi se moral udeležiti vsak, ki se ukvarja s spletno prodajo

Bojan Rožanc, RTB d.o.o.

Odličen seminar tudi če nimaš predhodnega znanja in stika z GA. Predavateljica Urša pa tudi čudovito predava in je vedno pripravljena pomagati in odgovoriti na še tako banalno vprašanje.

Marina Vesel-Lukič, VF Vesel Franc s.p.

Uporaben seminar. Odlično podajanje informacij na konkretnih primerih.

Polona Železnik, Studio Moderna d.o.o.

Seminar je bil zelo kvaliteten, poučen in zanimiv. Izvedel sem veliko novih, uporabnih stvari, ki mi bodo prišle zelo prav. Seminar bi priporočil vsem, ki se ukvarjajo s spletno analitiko.

Jan Janžekovič, ePrvak d.o.o.

Prijava na seminar

Kliknite in se prijavite na seminar. Plačate lahko po predračunu ali pa preko PayPala.

Zaznamki

top